Форум Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні

Форум Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні

Сьогодні у Києві проходить Форум Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні. У заході, що відбувається у Дипломатичній академії України ім. Г. Удовенка при МЗС, бере участь директор Черкаської спеціалізованої школи I—III ступенів № 17 Дмитро Володимирович Бунякін.

Наша школа стала Асоційованим членом проекту АШЮ (Асоційованою школою ЮНЕСКО) з грудня 2004 року.

Програма асоційованих шкіл ЮНЕСКО була започаткована з метою забезпечення якісної шкільної освіти, націленої на реалізацію проєктів для підтримки знань у галузі прав людини, демократії, міжкультурних зв’язків та захисту довкілля в системі ООН у 1953 році. Наразі функціонує понад 12 000 Асоційованих шкіл ЮНЕСКО у 182 країнах-членах, в Україні налічується 82 АШЮ.
Керівництво і координацію діяльності Мережі шкіл в Україні здійснює МЗС України.

На форумі заслухали вступне слово Голови Нацкомісії, вітальне слово Національного координатора в Мережі а також заступницю гендиректора ЮНЕСКО з питань освіти Стефанію Джанніні.
Під час заходу відбулось привітання перших членів Мережі в Україні та нагородження нових членів Мережі.

Також учасниками форуму були розглянуті питання діяльності Мережі під час війни (моніторинг та допомога постраждалим школам, Україно-Німецький проєкт рекреації дітей) та питання заходів в рамках відзначення 70 річниці Мережі Асоційованих шкіл.