Корисні ресурси

Корисні ресурси

Усі ми перебуваємо в абсолютно нових умовах життя, природно, відчуваємо страх та паніку, особливо діти, дехто почувається розгубленим. Зараз надзвичайно важливо підтримувати одне одного, вміти заспокоїти людей, які знаходяться поруч, насамперед дітей. Служба освітнього омбудсмена зібрала поради психологів щодо того, як дитина реагує на кризову ситуацію залежно від віку, як надати їй психологічну підтримку під час війни та кілька корисних ресурсів, куди можна звернутися за психологічною допомогою.

Психологічна підтримка дітей
– Підготовлено серію інформаційних матеріалів від Світлани Ройз для психологічної підтримки дітей;
– Організовано щоденні онлайн зустрічі з сертифікованими психологами Асоціації інноваційної та цифрової освіти https://www.facebook.com/eduhub.in.ua/ ;
– Працює Телеграм-канал «Підтримай дитину» для підтримки дітей у складні часи легкими вправами, які можна виконувати під час перебування у сховищі чи вдома.

Освітні програми онлайн
– Viber-спільнота «Школа_інфо» в умовах воєнного стану запустила освітню ініціативу. Вони публікують завдання для учнів 1-4 класів, щоб вимушені «канікули» не заважали розвитку та здобуттю освіти.
Дистанційна школа «Оптіма» відкрила безоплатний доступ до навчальної платформи для всіх дітей, хто має інтернет.

Аудіоказки для дітей
– Телеграм канал «Павлуша і Ява» публікує аудіоказки для сімей із дітьми, які перебувають у бомбосховищах.