Учні 11-М класу відвідали Художній музей

Учні 11-М класу відвідали Художній музей

🔔23 травня на уроці мистецтва учні 11-М класу відвідали Художній музей. Діти оглянули експозиції робіт Данила Нарбута та Івана Фізера. З радістю впізнавали куточки рідного міста на картинах Андрія Кравчука, намагалися розшифрувати символи картини Івана Марчука “А мудрість томилась глибоко на дні” (єдина картина генія сучасності у нашому музеї).

🖼Та найбільше учням сподобалася картина Данила Нарбута “Страшний суд” (1993 р.) Художник, який пережив сталінські табори, був членом ОУН, все життя вболівав за долю України. На цьому полотні він зобразив покарання всіх ворогів нашої країни: російських царів та радянських диктаторів, фашистів разом з Гітлером та корупціонерів XX століття.

🔹У верхній частині картини зображені охоронці нашої землі: козаки, письменники, воїни УПА, в’язні ГУЛАГУ. А в центрі – тендітна, але незламна фігура України.

🇺🇦Символічно, що для фото учні обрали саме цю картину, адже 23 травня в Україні святкують День Героїв, вшановуючи тих людей,які захищали нашу країну в різні періоди історії.