День української писемності та мови!

День української писемності та мови!

День української писемності та мови в нашій школі відзначали дружно і весело, а головне – з великою користю!

Уроки перетворились на мовознавчі турніри, поетичні хвилинки, написання словникових диктантів і цікаві мовні вікторини! Одинадцятикласники здійснили віртуальну екскурсію «Історія виникнення письма», а молодші школярі – екскурс в минуле «Цікаве про Нестора Літописця».

Навіть під час перерв діти не відпочивали, а записували відеоролики у форматі ТікТок з поясненням правил нашої співучої мови!

Учні старших класів, вчителі й адміністрація школи писали Радіодиктант національної єдності. Як приємно усвідомлювати, що ти – один/одна з сотень тисяч українців, які одночасно сідають на столи, відклавши на потім свої важливі справи, і пишуть диктант. І хоча писати такі диктанти завжди непросто, усі учасники були дуже задоволені. Роботи відправлені в Київ на перевірку!

Після уроків учні 8-11 класів відвідали обласну бібліотеку ім. Лесі Українки, де взяли участь у заході «Українська мова – мова єднання».

27 жовтня у школі стартував 1-й (шкільний) етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Попереду також 1-й (шкільний) етап ХХІV Міжнародного конкурсу знавців ім. Петра Яцика.

Гаслом сьогоднішнього дня став вислів Головнокомандувача Валерія Залужного: «Ціною життя найкращих ми виборюємо право говорити рідною мовою, визначати своє майбутнє. Українська мова – це мова наших батьків і дітей, мова нашої перемоги!»

Памʼятайте, що якщо б українська мова не була важливою, то її б ніколи не забороняли понад сто разів за останні 350 років!

Українська – це престижно, трендово і стильно!

Вітаємо з Днем української писемності та мови!